Oktay Usta'dan Tavuklu Beşamek Soslu Enginar Tarifi |
5 Enginar
2 Tavuk Budu
1 Kase Mantar
2 Soğan
3 Diş Sarımsak
2 Defne Yaprağı
Tane Karabiber
Sıvıyağ,Tuz
Beşamel Sos İçin:
1 Su B. Süt
1 Çorba K. Söke Un
Sıvıyağ
Tuz,Karabiber,Muskat
Üzeri İçin:
Kaşar Peyniri
Hazırlanışı:Büyük bir tencereye su koyun. Yıkanmış ayıklanmış enginarları koyun. Tavuk butlarını ve mantarları doğrayın. Soğanı ve sarımsağı doğrayın. Ayrı bir tencereye sıvıyağ dökün. Soğanı ve sarımsağı koyun ve karıştırın.
Defne yaprağını ve mantarı sırayla ekleyin. Son olarak tavuğu, tane karabiberi ve tuzu ilave edip karıştırın. Enginarlar suyunu çekip pişince fırın kabına dizin. Tavuklu karışımı enginarların içine doldurun.
Beşamel sosu için; sütü, unu, sıvıyağı ve baharatları koyup karıştırarak pişirin. Harç koyduğunuz enginarların üzerine sosu dökün.
Kaşar peynirini rendeleyin ve üzerlerine tepeleme koyun. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında peyniri eriyip kızarana kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder