Oktay Usta'dan Yağlı Ekmek Tarifi |
3 Su B. Söke Un
1 Tatlı K. Kuru Maya
Tuz,Su
Çörek Otu
Susam
Rezene Tohumu
Zeytinyağı
Hazırlanışı:Unu, mayayı ve tuzu harmanlayın.Ilık su ilave ederek yoğurun. Bir süre mayalanmaya bırakın.Rezene tohumunu havanda ezin.Susam ve çörekotuyla harmanlayın.Hamuru açın.Üzerine bol zeytinyağı dökün. Elinizle kenarlarından çekerek inceltin.
Susam, rezene, çörekotu karışımını hamurun her yerine serpin. Bir kenarından başlayarak rulo yapın. Rulo hale gelen hamuru biraz daha esneterek uzatın. Gül gibi sarıp sarıp bıçakla kesin. Sardığınız yuvarlakların üzerine de elinizle bastırın ve yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine zeytinyağı sürün ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder