Oktay Usta'dan Havuçlu Revani Tarifi |
4 yumurta
1 su b.toz şeker
1 su b.irmik
2 su b.un
1 p.kabartma tozu
1 tatlı k.tarçın
2 havuç
Şerbeti İçin:
4 su b.toz şeker
4.5 su b.su
1 dilim limon
Hazırlanışı:İlk olarak havuçları soyduktan sonra rendeleyerek tavada kısık ateşte yarı kıvamda pişene kadar kavurun.Diğer tarafta yumurtaları karıştırma kabına kırın. Üzerine şekeri de ekleyerek köpürene kadar çırpın. Sonrasında üzerine ilk sıcaklığı çıkan hauvucu, irmiği, kabartma tozunu, tarçını ve söke unu ekleyerek çırpın. Yağlanmış fırın tepsisine dökerek 180 derecede pişirin.
Bu arada şerbetini de hazırlayın. Tatlı ve şerbet ılıkken üzerine dökerek şerbetini iyice çekinceye kadar bekleyin. Şerbeti çektikten sonra dilimleyerek servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder