Oktay Usta'dan Piknik Kebabı Tarifi |
400 Gr. Kuzu Külbastı
3 Patlıcan
6 Biber
3 Domates
1 Baş Sarımsak
2 Soğan
Yarım Çay B. Süt
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı: Karıştırma kasesine; süt, rendelenmiş soğan, sarımsak, tuz, karabiber ve zeytinyağını alın. Karıştırdığınız sosun üzerine etleri koyun. Elinizle harmanlayın ve bu sosta dinlendirin. Patlıcanları ve biberleri közleyin. Domatesleri ve sarımsağı ikiye bölüp, közleyin. İsteğe göre soğan da közleyebilirsiniz. (Sarımsak ve soğanı kabuklarını soymadan ikiye bölüp közleyin.) Etleri ızgara aparatında ya da ızgarada pişirin.Patlıcanların kabuklarını soyup servis tabağına alın. Yanına etleri ve közlenen diğer sebzeleri koyarak servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder