Oktay Usta'dan Dondurmalı Kadayıf Tatlısı Tarifi |
250 gr kadayıf
yarım çay b. sıvıyağ
1 su b. fındık
Şerbeti İçin:
2 su b. tozşeker
1,5 su b. su
1 dilim limon
Üzeri İçin:
dondurma
Hazırlanışı:Kadayıfları incecik kıyın ve sıvıyağ ile karıştırın.Ya tek tek çemberlere ya da tek bir pasta çemberine yarısını paylaştırın.Üzerlerine fındık parçaları serpin.Kalan kadayıfları da fındıkların üzerine paylaştırarak üzerlerine bastırın. Daha sonra 180 derecede pişirin.Bu arada şerbeti hazırlayıp soğutun.
Kadayıflar fırından çıktıktan ve ilk sıcaklığı çıktıktan sonra şerbeti dökün.Kalıplardan çıkartıp üzerlerine birer top dondurma koyup hemen servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder