Oktay Usta'dan Sarı Kırmızı Pilav Tarifi |
2,5 su b. pirinç
1 su b. mısır
2 kırmızı biber
1 soğan
1 su b. et suyu
1 çorba k. tereyağı
sıvıyağ
tuz
su
Hazırlanışı:1 adet soğanı yemeklik kesin.Tencereye sıvıyağı alın.Tencereye soğanları ilave edin ve soğanı kavurun.Soğan kavrulduktan sonra 2 su bardağı pirinç ilave edin ve kavrmaya devam edin.2 adet kırmızı biberi küp olarak kesin.Pirincin üzerine kırmızı biberleri ilave edin.
Üzerine tane mısır ilave edin.Üzerine tuz şlave edin ve karıştırın.Daha sonra tencereye 1 su bardapı et suyu ve sıcak su ilave edip pilavı pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder