Oktay Usta'dan Pişmaniyeli Ayva Tatlısı |
6 ayva
2 su b. toz şeker
kırmızı gıda boyası
su
Muhallebesi İçin:
2 su b. süt
2 çorba k. un
1 çay k. margarin
2 çorba k. labne
1 çay b. toz şeker
Üzeri İçin:
pişmaniye
Hazırlanışı:Tencereye su alın.6 adet ayvanın kabuklarını soyun ve çekirdek yataklarını çıkartın. Ayvaları tencereye alın.Üzerine 2 su bardağı toz şeker ilave edin.Üzerine az miktarda kırmızı gıda boyası ilave edin ve ayvaları pişirin.Muhallebisi için tencereye 2 su bardağı sütü alın.
Sütün içine çay bardağı toz şeker,2 çorba kaşığı un ilave edin sürekli karıştırarak pişirin.Muhallebi piştikten sonra soğumaya bırakın.Soğuduktan sonra üzerine 2 çorba kaşığı labne peyniri,1 çay kaşığı margarin ilave edin ve tekrar karıştırın.Pişen ayvaları servis tabağına dizin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder