Oktay Usta'dan Porsiyonluk Pizza Börek Tarifi |
1,5 Du B. Söke Buğday Unu
1 Su B. Söke Vitaminli Mineralli Un
1 Su B. Söke Tam Buğday Unu
Yarım Paket Yaş Maya
2 Çorba K. Zeytinyağı
1 Tatlı K. Tuz
1 Çay K. Kimyon
Alabildiği Kadar Su
Sosu İçin:
1 Çorba K. Domates Salçası
1 Tatlı K. Biber Salçası
Kekik
Zeytinyağı
Tuz
Değirmen Karabiber
Üzeri İçin:
Sosis
Salam
Kaşar Peyniri
Yeşil Zeytin
Hazırlanışı: Unları karıştırma kabına alın ve ortaya mayayı koyun. Kenarlarına kimyonu serpin. Sıvıyağ dökün ve ılık su dökerek yoğurmaya başlayın. Hamuru iyice yoğurduktan sonra bir süre mayalanmaya bırakın.
8 porsiyon kabı olduğu için hamuru 8 bezeye bölün ve yağlanmış kapların içine paylaştırın. Hamura parmaklarınızla bastırarak kalıbın şeklini verin. Sosu hazırlarken; salçaları karıştırma kasesine alın.
Kekiği, tuzu, değirmen karabiberi ve zeytinyağını da ekleyip çırpın. Porsiyonların üzerindeki hamurların üzerine kaşıkla sos dökün ve yayın. Sosisi, salamı doğrayın. Kaşar peyniri rendeleyin. Zeytinin çekirdeklerini çıkarıp dilimleyin. Sosun üzerine sırasıyla; peynir, salam, sosis ve zeytin koyun.
Tepside mayalanmaya bırakın. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder