20 Mayıs 2010 Perşembe

Oktay Usta'dan Külbastı Yaprak Dolması Tarifi

Oktay Usta'dan Külbastı Yaprak Dolması Tarifi
Malzemeler:
400 gr Külbastılık et

Sarması İçin:
Asma Yaprağı
1 Su B. Pirinç
3 Soğan
1 Çorba K. Domates Salçası
1 Tatlı K. Biber Salçası
1 Domates
Dereotu
Maydanoz
Taze Nane
Tuz,Karabiber
Yenibahar
Zeytinyağı
Su
Hazırlanışı: Pirinci ıslatın, soğanları doğrayın, domatesi rendeleyin. Hepsini karıştırma kabına dökün. Salçaları ekleyin. Dereotunu, naneyi, maydanozu doğrayın ve karıştırma kabına ilave edin. Baharatlarını ve zeytinyağını da döküp karıştırın.

Yaprakların içine harçtan koyup incecik sarın. Etleri yağda 5 dakika kadar çevirerek pişirin. Ayrı bir tencerenin dibine etleri yerleştirin. Üzerine sarmaları dizin. Zeytinyağını dökün. Dolmaların üstünü servis tabağıyla kapatın. Suyunu dökün ve kapağını kapatıp pişmeye bırakın. Pişince tencereyi, büyükçe bir servis tabağına ters çevirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder