Oktay Usta'dan Tahinli Pide Tarifi |
3 Su B. Söke Un
Yarım Paket Kuru Maya
1 Tatlı K. Toz Şeker
1 Fiske Tuz
Alabildiği Kadar Ilık Su
Üzeri İçin:
Tahin
Şeker
Yumurta Sarısı
Hazırlanışı: Unu karıştırma kabına koyun ve ortasını havuz gibi açın. Havuzun içine kuru mayayı dökün. Kenarlara az tuzunu serpin. Şekerini ilave edin. Ilık su dökün ve ortasından karıştırarak yoğurmaya başlayın. Yumuşak bir hamur elde edince 9 bezeye ayırın. Bezeler cevizden daha büyük olmalı.
Elinizle bastırarak biraz genişletin ve ortalarına boşluk açın. Açtığınız boşluğa kaşıkla tahin koyun. Hamurun kenarlarına yumurta sarısı sürün. Üzerine şeker serpin. Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder