Oktay Usta'dan Patatesli Peynirli Börek Tarifi |
10 Milföy Hamuru
2 Haşlanmış Patates
3 Yumurta
Karışık Peynirler
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı: 6 milföy hamurunu yapıştırıp dikdörtgen bir hamur elde edin. Merdaneyle, unlayarak açın. Yağlanmış dikdörtgen fırın kabının içine alın. Kalan 4 hamuru da yanyana yapıştırın ve kapak yapmak için hazırlayın. İç harcı hazırlamak için; haşlanmış patatesleri ve peynirleri bir kaba rendeleyin. 1 yumurtanın sarısını ayırıp diğerlerini patateslerin üzerine kırın ve yoğurun.
Tuzunu ve karabiberini atıp karıştırdıktan sonra hamurun üzerine alın. Elinizle her yerine harcı yayın. Kapak olarak hazırladığınız hamurla üzerini kapatın. Alttaki hamurun taşan kısmını da üzerine kapatın. Ayırdığınız yumurta sarısını sıvıyağla karıştırıp böreğin üstüne fırçayla sürün. Kaşar peyniri rendesi serpin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder